מגמת הקונדיטוריה בדנון

אמנם רק שנתיים עברו מאז שהקמנו את בית הספר, אבל אני מרגיש שלאחר זמן ממש קצר, הרבה בזכות התמיכה והאמון שלכם בנו, הפכנו לאחד מבתי הספר הבולטים והאיכותיים באזור.
עם צוות איכותי שאין שני לו, מאיר דנון מנהל בית הספר, חגי לרנר – ראש מגמת הבישול, ולצידי בקונדיטוריה מיכל פינקלמן, אלכס ברמן ושפים מובילים נוספים, ובנוסף צוות שפים מצרפת ומהעולם שמלווה אותנו לאורך כל הדרך, יצרנו תוכנית פדגוגית עשירה ושיטת לימוד חדשנית שמטרתם להכשיר את הדור הבא של הקונדיטורים ,הטבחים והאופים בארץ.

רציתי לחלוק איתכם תמונות מהשנתיים שחלפו בעיקר על מנת להשלים פערים וליישר קווים..  אני מרגיש שלאחרונה יצאתי מקומה 🙂

סירטון הוידאו המדהים של יקיר יעיש נותן הצצה את אל הקורסים ארוכי התווך במגמת הקונדיטוריה, בהם אנחנו משלבים בין הטמעת בסיס איתן של יסודות הקונדיטוריה והקולינריה עם דגש על תהליכים מדעיים לבין לימוד ליצירתיות, קונדיטוריה מודרנית ופיתוח מתכונים.

תמונות הסטילס שבחרתי לחלוק מסכמות את הקורסים הממוקדים של טובי השפים שמגיעים אלינו מרחבי העולם, וכל פעם מחדש מפתיעים וחושפים אותנו ואת התלמידים למגמות העכשוויות, לטכניקות מסורתיות לצד חדשות ולשילובי טעמים ופרזנטציות מהממות!!

אז מה היה לנו?!

קרלס ממפל, Bubo, הספרדי, היה השף שפתח, פשוטו כמשמעו את בית הספר ב 10/1/16 והציג תפיסת טעם שונה מהמקובל ודרך הסתכלות שונה ממה שהכרנו עד אז.

קרלס ממפל בדנון

ינואר 2016 – אפשר לראות שהיינו מעט.. איך לומר?! קפוצים 🙂

זמן קצר לאחר מכן פגשנו את ג'אק ג'נה, אחד מאנשי המקצוע המעניינים והמרגשים שהעביר שני קורסים, האחד בנושא ממתקים והשני בנושא קונדיטוריה צרפתית מסורתית. היה מהפנט!!

בין מגוון המוצרים שהכין היו טופי קרמל חמאה מלוחה, נוגט, פלאן, מילפיי ועוד הרבה קלאסיקות צרפתיות נוספות. ג'נה לא נוהג להעביר קורסים והדגמות, וזו היתה בעצם הפעם הראשונה שלו בים 🙂

ג'נה – הוא עוד ישוב

 

הדברים הטעימים ביותר הם לרוב פשוטים ביותר. טארט שוקולד.

פיליפ ברטרנד, ראש האקדמיה של קקאו בארי הגיע לקורס של חמישה ימים בנושא עוגות שוקולד וחפיסות ענק לאירועים.

מיקצועי ופדגוגי. ברטרנד.

מי עוד היה לנו?! סדריק גרולה, יאן קוברייר וג'וליאן אלברז הגיעו בהמשך.. אין לי באמת מה להרחיב על כל אחד מהם.. פשוט גדולי הקונדיטורים של ימינו.

הלוז של גרולה

סדריק גרולה, מר דנון ואני

 

אין אקלייר יותר מודרני מזה. קוברייר

 

השועל ואני

 

אלברז המריא מתוך צלחת

לאחר מכן הכרנו קונדיטור נפלא, ניקולא באשייר, השף של "Un Dimanche a Paris", שהעביר קורס מקורי ומעורר השראה.

ניקולה באשייר. מקורי ומרענן

 

גיום מביו, ללא ספק אחד הקונדיטורים המובילים בצרפת ומורה מעולה העביר עד כה שני קורסי עוגות בוטיק מרתקים ומיוחדים במינם.

 

עם גיום מביו

 

הצוות הבכיר

אז עכשיו, לאחר שסיכמנו, נותר לי להשתדל לא לזנוח אתכם שוב לזמן ארוך מידי 🙂  ככל שיותיר לי הזמן, אתן לכם להציץ לתוך בית הספר לעתים תכופות יותר.

לסירטון של יאן קוברייר בדנון

לסירטון של גיום מביו בדנון

לסירטון של סדריק גרולה בדנון

תודה לכל הצלמים על התמונות המדהימות והאהבה הגדולה לאוכל: אסי גרינשטיין, שירן כרמל,ועל הסירטונים המהממים: יקיר יעיש.

שלכם,

ליאור שטייגמן

1 comment

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.