מאפה בולגרי לכבוד החג

הבניצה היא אחד המאפים האהובים עלי, גם פשוטה מאוד להכנה וגם משלבת בתוכה מרקמים שלא משאירים אותך אדיש, היא הבחירה שלי לחג השבועות.

בניצה היא בעצם מאפה פילו בולגרי מסורתי, העשוי מבצק פילו שנספג ביוגורט וביצים המקנים לו נימוחות ואווריריות. המאפה ממולא בגבינה מלוחה ולסיום נעטף בשכבת עלי פילו משומנים היוצרים שכבה קריספית וממכרת במיוחד!!

בבולגריה יש מאפיות המתמחות בהכנת בניצה בלבד, שם היא נאפית במגש גדול ונמכרת במשקל, בעיקר כארוחת בוקר. בכדי לתת למנה מראה חגיגי שיתאים לשולחן החג בחרתי להניח את שכבת הבצק העליונה בצורת ספירלה.

 

ל-3 בניצות בקוטר 16 ס"מ

 

1 חב' בצק פילו בטמפרטורת החדר

500 גרם יוגורט עיזים

100 גרם שמנת מתוקה

2 ביצים

200 גרם גבינת קשקבל חתוכה לקוביות

200 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות

תערובת תבלינים יבשים (טימין, רוזמרין, אורגנו)

שמן זית

מלח

 

מכינים תערובת יוגורט לטבילה- מערבבים את היוגורט, השמנת המתוקה, הביצים, תערובת התבלינים והמלח.

משמנים תבנית בשמן זית. לוקחים עלה פילו אחד ומורחים את חלקו העליון בשמן זית, מרפדים בעזרתו את התבנית. לוקחים עלה פילו נוסף וקורעים לכמה חתיכות, מקמטים מעט ביד, טובלים בתערובת היוגורט ומניחים בתבנית. מפזרים מעט מתערובת הגבינות וסוגרים בעלה משומן נוסף.

חוזרים על הפעולה שוב- חתיכות פילו טבולות ביוגורט ומעט גבינות חתוכות לקוביות, ומכסים בעלה פילו משומן.

אם רוצים סיום מרשים יותר, ניתן לקחת כמה עלי פילו, לשמן אותם וליצור בעזרתם מעין ספירלה.

מעל השכבה העליונה ניתן לשים קצת גבינות חתוכות ומעט מתערובת היוגורט.

אופים את הבניצה בחום של 170 מעלות כ- 45 דקות עד שעה.

ניתן להגיש עם יוגורט קר, מתובל במעט מלח ונענע טריה.

 

חג שבועות שמח 🙂

ליאור שטייגמן

צילום: האחת והיחידה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.