מקלות גבינה וגרעינים

מקלות גבינה מלוחים מבצק עלים הם תוספת טבעית ונהדרת לשולחן העמוס גבינות לכבוד החג, מאוד קל להכינם והם תמיד יתקבלו בהתרגשות רבה. מכיוון שמקלות אלה ילוו את גבינות החג החלטתי לתבל אותם בתערובת גרעינים, תוספת שתחמיא לכל סוג של גבינה. כמובן שניתן לגוון בתיבול כיד הדמיון.

 

ל- 15 מקלות באורך 40 ס"מ

 

1 קג' בצק עלים על בסיס חמאה

150 גבינת אמנטל מגורדת דק

150 גבינת פרמזן מגורדת דק

2 כוסות של תערובת גרעינים: גרעיני דלעת, גרעיני חמניה, זרעי פשתן, זרעי חרדל, שומשום לבן ושחור.

ביצה  להברשה.

מרדדים את הבצק לעובי של 5 מ"מ. מורחים ביצה על צד אחד של הבצק, מפזרים מתערובת הגבינות ותערובת הגרעינים בצורה נדיבה. הופכים את הבצק על נייר אפייה וחוזרים שוב על הפעולה – ביצה, גבינות וגרעינים. מניחים נייר אפיה נוסף מעל, ומטמיעים בעזרת מערוך את הגרעינים והגבינות לתוך הבצק בצורה עדינה.

חותכים רצועות ברוחב 2 ס"מ ובאורך של 40 ס"מ ומגלגלים אותן לצורת בורג.

מניחים על תבנית אפיה, מורחים שוב ביצה, ומפזרים מעל מעט מהגבינות המגורדות.

אופים בחום של 180 מעלות כ25 דקות או עד לצבע זהוב.

 

בתאבון וחג שמח 🙂

ליאור שטייגמן

צילום: שירן כרמל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.