סברינה של פיסטוק ופירות אדומים

אני מאוד אוהב להכין קינוחים בכוסות. השכבות המנוגדות הנראות מבעד לכוס השקופה תמיד הזכירו לי חתך גאולוגי של הר שעבר הרבה בחייו. תוסיפו לזה את המרקמים המנוגדים שניתן לשלב וקלות השינוע, כל אלו יחד יוצרים כלי קיבול מדהים לקינוחים.

בקורס עוגות בוטיק שאני מעביר בימים אלו יש מגוון של קינוחים בכוסות, אחד האהובים עלי הוא הסברינה… עם שינוי מרענן ושונה מהמקובל.

 

סברינה של פיסטוק ופירות אדומים

 

בצק לסברינה

400 גרם קמח

9 גרם מלח

30 גרם סוכר

300 גרם ביצים

180 גרם חלב

21 גרם שמרים

100 גרם חמאה

במג'מיקס טוחנים את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים. מוסיפים בהדרגה את הביצים והחלב ולבסוף את החמאה המומסת.

מזלפים לתבנית של חצאי כדורים קטנים ומתפיחים ב 30 מעלות. אופים ב 180 מעלות כרבע שעה. מקררים ומניחים לכמה שעות בתוך הסירופ.

 

סירופ לטבילה

500 גרם מים

75  גרם סוכר

150 גרם מחית תות יער

מקל וניל

קירש

מחממים את המים, הסוכר והוניל עד שהסוכר נמס. מוסיפים את מחית תותי היער והקירש, מקררים.

 

שנטיי פיסטוק

250 גרם שמנת 42%

1 גרם מלח

75 גרם שוקולד לבן Ivoire

20 גרם מחית פיסטוק

מחממים את השמנת והמלח ויוצקים על השוקולד ומחית הפיסטוק, טוחנים ומקררים היטב. מקציפים לפני השימוש.

 

קולי פירות יער

150 גרם מחית פטל

100 גרם מחית תותי יער

50  גרם מחית קסיס

15 גרם סוכר

3 גרם פקטין NH

פירות יער טריים

מחממים את המחיות ל 45 מעלות ומוסיפים את הפקטין והסוכר. מביאים לרתיחה ומקררים היטב. "פותחים" את הג'ל שהתקבל ומערבבים לתוכו פירות יער טריים.

 

הרכבה

  • מניחים כף מהקולי המעורבב עם פירות היער בתחתית הכוס.
  • מניחים מעל שלוש סברינות ספוגות ומוסיפים מעט מהסירופ.
  • מזלפים את שנטיי הפיסטוק המוקצף.
  • מקשטים עם פיסטוקים קלויים.

 

IMG_6737

גיאולוגיה בכוסות

 

 

 

בתיאבון…

 

ליאור שטייגמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.