קיש ביכורים חגיגי לשבועות

אל תתנו למראה המתוחכם של המנה הבאה להטעות אתכם, מדובר במנה מאוד פשוטה, המורכבת בעיקר מירקות וגבינה לבנה. מה שמרשים במנה הזאת זו הטכניקה של בניית הפרזנטציה. אמנם נדרשת כאן לא מעט סבלנות, אבל התוצאה מאוד מרשימה.

 

ל- 2 קישים בקוטר 14 מ"מ

 

בצק פריך מלוח

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

220 גרם קמח

150 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת

חצי כפית מלח

5 חלמונים

14 גרם אבקת אפיה (שקית וחצי)

מעט פלפל שחור.

מכניסים את כל החומרים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים עד שמתקבל בצק הומוגני.

מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של 5-6 מ"מ ומקררים כחצי שעה.

קורצים מהבצק דיסקיות בקוטר 14 מ"מ ואופים בחום של 150 מעלות כחצי שעה. מקררים.

 

גבינה מתובלת

500 גרם גבינה לבנה 9%

2 כפות גבינת שמנת

כף  שמן זית איכותי

2 כפות שמיר קצוץ

גרידה מלימון אחד

מלח

פלפל שחור

מערבבים את כל החומרים.

 

ירקות

3 גזרים בכמה צבעים

3 סלקים קטנים

6 צנוניות

1 שומר

6 יח' של אספרגוס

פורסיo את הירקות השונים לאורכם בעזרת "מנדולינה" או קולפן ושומרים במי קרח לחצי שעה לפחות.

את האספרגוס חולטים דקה אחת במים רותחים ומעבירים מיד למי קרח.

מסננים את הירקות ומתבלים אותם בשמן זית, מיץ לימון ומלח.

 

בעזרת כף , מורחים את הגבינה מעל הבצק האפוי. מעל הגבינה מסדרים את הירקות השונים.

 

בתיאבון וחג שמח 🙂

ליאור שטייגמן

צילום: שירן כרמל

 

2 comments

    • ליאור שטייגמן

      אפשרי.. בכוונה הלכתי על משהו פשוט וזמין, אפשר תערובת של גבינות אחרות לפי הטעם. אפשר גם לאפות קיש רגיל עם תערובת "רויאל" וגבינות ולאחר האפיה להניח את הירקות הטריים/חלוטים..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.